Publicerad den Lämna en kommentar

BUDSKAP: 2:a advent, respekt & rättigheter!

I min värld står mänskliga rättigheter och att få lov att bestämma över min egen kropp högst upp på listan.

Jag respekterar er som valt att ta vaccinet, likaväl som jag respekterar er som valt att inte ta vaccinet, det är den frihet vi alla måste få ha ”rättigheten att få bestämma över sin egna kropp”.

Under hösten men nu framförallt de senaste veckorna börjar jag på riktigt bli orolig över vad som håller på att ske i Sverige och övriga världen. Detta gigantiska mediadrev gör mig riktigt illa berörd, av okunniga politiker och myndigheter som jagar livet av folk som inte vill vaccinera sig. Oavsett anledning, så är detta en rättighet vi har eller ska jag säga, hade?

Grupptrycket är så kraftfullt att många som egentligen inte vill vaccinera sig, gör det ändå. Några har fått biverkningar efter intaget covidvaccin och är oroliga, jag försöker lugna och tipsa om ett och annat råd i detta. Finns sjukvården tillhands här?

Varje år tas det fram ett vaccin för den årliga influensan, därför har det känts naturligt att de som är äldre eller har underliggande sjukdomar, inte haft något större (val) än att ta det framtagna vaccinet mot Covid – 19 (med tanke på att äldre oftast drabbas hårdast av influensorna som kommer och går).

Själv har jag varit skeptisk från början och följt utveckling utifrån den kunskap jag själv har. Jag förstod tidigt att alla som vaccinerar sig kommer vara med i en testningsperiod (försökskaniner) i denna vaccinprocess. Med den kunskap som redan fanns är det totalt omöjligt att ta fram ett bra och säkert vaccin på så kort tid. Det visade sig ganska snabbt att Astra Zeneca var farligt där några dog helt i onödan, även andra tuffa biverkningar uppstod som främst drabbade sjukvårdspersonal och äldre.

Tyvärr har man inte lyckats ta fram ett tillräckligt bra vaccin mot covid-19, och det är av den enkla anledningen att det har tagits fram på en alldeles för kort tid, man har stressat fram ett vaccin. Ett vaccin ska genomgå 4 testfaser, covid vaccinet som släpptes har bara genomgått 2 faser, normalt tar det över ett decennium från labbet till godkännande för en bred användning i befolkningen, eller snarare 10 – 15 år.

Vaccinet är helt enkelt för dåligt och innehåller komponenter som flera inte tål, hjälper kanske lite (här börjar jag bli högst tveksam) men långt ifrån tillräckligt som ett riktigt vaccin skulle ha gjort om det tagits fram enligt den process som ett vaccin ska gå igenom.   

Detta gör att vaccinet är opålitligt och man har dålig koll på dess verkan och biverkningar, man kan säga att det är helt enkelt omöjligt att ha belägg för detta vaccin på så kort tid, med detta vill jag påstå att de som står och pratar i media, politiker, myndigheter och som dessutom skuldbelägger de knappa 15 – 20 % som valt att avstå vaccination att dessa skulle vara de farliga i samhället och föra smittan vidare, detta är helt fel, absolut inte okej!!!

Däremot har de flesta haft möjligheten att sätta sig in i detta och göra sitt val, dock inte barn/unga, de har inga erfarenheter utan är helt i händerna på oss vuxna människor.

Det finns en hel del intressant fakta, tyvärr är det inte det som myndigheter eller politiker förespråkar i deras framträdanden i media.

Fakta: barn/unga har drabbats i mindre utsträckning av covid än en vanlig årlig influensa, sedan har vi gruppen 18 – 70 år, ja även här har de flesta klarat av sjukdomen väl, som en influensa men visst har det också funnits några riktigt tuffa insjuknanden och symtom som vi inte haft tidigare, dock finns det år med betydligt tuffare virus som slagit ut folk betydligt mer och satt sig på lungorna, men vi glömmer och inget man tar upp i dessa tider.

De äldre och de med underliggande sjukdom har drabbats precis som det brukar göra i influensatider, med tyvärr dödlig utgång p g a ålder och att kroppen har sagt sitt.

Sverige är ett land som har en ganska hög täckningsgrad av andel som haft covid (ca 1,5 miljoner) kan vara betydligt fler vilket är bra, bästa skyddet, tyvärr så sägs det inget om detta i media.

Går vi in och tittar i statistiken över dödligheten i Sverige 2020, så är siffran 0,9 % det ungefär detsamma som tidigare år eller t o m lite lägre, åren mellan 2013 – 2019 låg dödligheten per år på 0,91 – 0,94 alltså fler har inte dött i covid 19 influensa än ett vanligt år! Då kan man börja fundera över om det verkligen är en Pandemi?

En viktig parameter som vägs in för att man ska kunna kalla det för en pandemi , är våra sjukhus. Man tittar på hur överbelastade de blir så som de blev i samband med covid utbrottet 2020, med överfulla IVA- och andra avdelningar. Den erfarenheten har vi, den visar på att vi har en alldeles för dålig bemanning i svensk sjukvård, vi är inte rustade för några större katastrofer. Lokaler finns i våra befintliga sjukhus idag som står tomma. Platsbristen som vi har i Sverige skulle kunna åtgärdas om vi satsade och la betydligt mer skattepengar på vårdpersonal, för detta är en stor problematik i hela vårt land inte bara i denna Pandemi, vi saknar personal i väldigt stor utsträckning!!!

 Vi börjar skönja resultatet av vaccinet, alla som nu är vaccinerade tillhör fas 3 i testningsprocessen, dock har vi inte så stort underlag på en tredje injektion av samma vaccin, där har jag kollat in andra länder, som redan börjat titta på en 4:e injektion, det har visat sig vara totalt livsfarligt för kroppens immunförsvar, en 4:e är inte aktuell.

Mitt intresse och tillika jobb, ligger inom hälsoområdet, jag analyserar blod och granskar immunförsvar, virus och bakterier. Så det ligger i mitt intresse att vara påläst och följa utvecklingen! En intressant upptäckt är att alla som har blodgrupp 0 som ”jag” har träffat har inte insjuknat i Covid, men det finns insjuknade fall men väldigt få (32 % av Sveriges befolkning har blodgrupp 0). Det finns en hypotes om att de med blodgrupp 0 har mindre risk att bli sjuka om de utsätts för viruset från en person med blodgrupp A eller B, eftersom de redan har antikroppar mot dessa blodgrupper, mycket intressant!

Folkhälsomyndigheten i Sverige jobbar för högtryck, man hinner inte ta hand om alla inkommande ärenden som berör biverkningar av Covid – 19, med andra ord så finns det ingen uppföljning på de biverkningar som faktiskt finns. De prioriterar att handlägga de inkomna ärenden där människor dött av vaccinet antingen som dubbel eller tribbel vaccinerade, både ock finns redan idag, precis som det finns de som dör i covid likt många gör i influensa årligen.

Ett litet tillägg innan jag avslutar för idag:

Ni som har haft Covid – 19, ni har garanterat det bästa skyddet som det ser ut idag, bry er inte om huruvida ni har synliga antikroppar eller inte, när det gått en tid lägger sig T-cellerna inne i era vävnader och kommer fram vid behov när de stöter på samma virus. Tyvärr kommer nya varianter/mutationer och där finns ingen kartläggning ännu hur mycket de T-celler ni fått kan hjälpa till vid nya varianter…

Slutord:

Var rädda om varandra och respektera var och ens beslut i detta.

”När människor med makt slutar lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dem”

Astrid Lindgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *