Publicerad den Lämna en kommentar

Sätt på er glasögonen🧐 snart är det ett nytt år 💥🍾🥂

Senaste nytt är att Finland nu skrotar vaccinpasset, då smittan där är högre nu än under hela pandemin, man ser heller inte en önskad effekt av de som nu tagit en 3:e spruta. Finland ligger före Sverige i vaccinationstäckning och de har nu kommit fram till att vaccinet inte alls hjälper mot Omikronvarianten.

En liten uppmaning till alla er som är vaccinerade, ni verkar leva i tron om att ni har ett gott skydd mot ny Covid- smitta och att ni inte smittar, tyvärr så måste jag upplysa er om att det inte är sant. Ni behöver inse att ni både kan bli sjuka och att ni smittar lika mycket eller till och med mer eftersom ni är en stor grupp nu, ca 85 % av Sveriges befolkning. Att vaccinet skulle göra att ni blir lindrigare sjuka mot Omikron, stämmer också illa med den information som kommer från länder i 3:e världen, som har en lägre vaccinationstäckning, de har jämfört patienterna som insjuknar, vaccinerade kontra ovaccinerade. De får samma symtom och blir lika sjuka, Omikronvarianten sägs dessutom inte vara lika allvarlig som Alfa, Beta, Gamma, Delta. Dock finns även dessa varianter kvar ute i världen.

Tack vare att Sverige inte använde sig av ”lockdown” har vi många fler personer i Sverige som haft den första Covid – varianten (den värsta) i betydligt större utsträckning än t ex. våra grannländer. Enligt mig så gör det att vi är bättre rustade för framtiden, något som borde uppmärksammas och talas om.

I Sverige finns det många vaccinerade som driver en hård vaccinationskampanj mot icke vaccinerade människor. Jag tycker det är mest beklagligt att många som går hårt ut och hetsar till att alla ska/måste vaccinera är politiskt engagerade människor, som borde vara mer pålästa. Ni beter er förfärligt åt och ni har extremt dålig koll på vad som pågår i världen. Det finns mängder av underlag idag som styrker att vaccinet är en katastrof för vår värld och något vaccinpas kommer inte hjälpa oss ur denna pandemi, och förstör för så många människor. Vår regering ger jag bara minuspoäng till, det kommer bli väldigt intressant att följa valet i höst.

I veckan berättade en av mina närmaste vänner att Hen inte längre var välkommen på en nyårsfest. En av gästerna hade frågat värdparet om det fanns någon som var inbjuden och som var ovaccinerad, värdparet svarade ärligt, Ja, vi vet en person som kommer och är ovaccinerad men legat svårt sjuk i Covid-19, så ni behöver inte vara oroliga. Det andra paret krävde att Hen som inte vaxat sig antingen fick stanna hemma eller så skulle de inte komma. Det slutade med att värdparet uteslöt Hen som ej vaccinerad och dess partner (vaccinerad) från att deltaga i deras Nyårsfirande. Detta är helt obegripligt då alla nu borde veta att vaccinerade smittar lika mycket som ovaccinerade. Tänk på hur ni behandlar Era medmänniskor i dessa tider.

Nu tänker du säkert, och hur tycker du Camilla att vi ska ta oss ur den här pandemin?

Det är en mycket svår nöt att knäcka. I dagsläget ser jag bara en utväg, stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd om det behövs, tvätta händerna, undvika trånga utrymmen om du är orolig, nu när smittan är som högst, under de kalla vintermånaderna. Smittan kommer per automatik minska när vi kommer in i de varmare månaderna i vår och sommar, för att ta fart igen nästa oktober/november, det kommer alltid komma nya virus/influensor. Vi måste helt enkelt lära oss att leva med dessa virus och förhålla oss till den verklighet vi hamnat i. Att insjukna och haft smittan gör att vi till slut får en hög immunitet, alla insjuknar inte, det är många som klarar sig helt. För som det nu blivit, med ett framtaget vaccin som inte är i närheten att hålla måttet, gör det större skada en nytta. Jag är ej heller för någon Lockdown.

I Göteborgs-Posten 2021-12-30 sid 34 – 35. Läs artikeln om Lisa som tror hon har smittat ner många på en fest, trots att hon gjorde allt enligt FHM rekommendationer, tyvärr blev det fel ändå. Min poäng är att FHM rekommendationer inte är att lita på.

Jag önskar er alla ett gott slut med en förhoppning om ett bättre Nytt år, utan vaccinpass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *